Register RitueelbegeleidersDementie vriendelijk ritueel begeleidster

Carina van den Beld

Wek mijn zachtheid weer
geef mij terug
de ogen van een kind
dat ik zie wat is
en mij toevertrouw
en het licht niet haat
Huub Oosterhuis

Ik (1966) woon, met mijn man en drie - inmiddels uitgevlogen - kinderen, sinds 1998 in Boxmeer en heb in 2009 de post-Hbo opleiding 'Ritueel begeleiden bij afscheid' afgerond bij Het Moment in Amersfoort. Sindsdien heb ik tal van uitvaarten mogen begeleiden. Gegrepen door het fenomeen rouw en verlies - in de ruimste zin van het woord - volgde ik in 2022 en 2023 in de tweejarige post-Hbo opleiding 'Omgaan met verlies' bij het 'Land van Rouw' en startte naast het ritueelbegeleiden een praktijk als als verliesbegeleider of rouwcoach.
Ook spreek ik graag met - oudere en jongere - mensen over levensvragen.

Voorheen werkte ik in het bedrijfsleven als facility manager en inkoper.
Toenemende affiniteit met zingeving en levensvragen maakte dat ik vanaf 2005, op freelance basis, ben gaan werken als projectleider voor o.a. 'Stichting Zinweb, zingeving en communicatie'. In 2007 heb ik, uit interesse, de vakken "Inleiding Christendom" en "Ritual Studies" gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, faculteit Religiewetenschappen.

Komend vanuit de christelijke traditie, ben ik breed op zoek naar antwoorden op zingeving- en levensvragen. Ik realiseer mij daarbij dat elk antwoord een nieuw vertrekpunt is. Mijn motto is dan ook 'de weg is belangrijker dan het doel'.

Door mijn opleidingen, werkervaring, affiniteit met zingeving en religie en mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik de kennis en de kwaliteiten in huis om u te coachen bij het inhoudelijk vormgeven van het afscheid van uw dierbare (ritueelbegeleiden) of met u uw landschap van rouw te verkennen om uw verlies vast te pakken, te onderzoeken en te integreren (omgaan met verlies) of uw levensvragen uit te diepen.

Wilt u meer weten?
U kunt mij altijd even bellen of een email sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.