Dementie vriendelijk ritueel begeleidster

Carina van den Beld

'Morgen is er weer licht.
Doe je ogen maar open.
Zon kom op, maak een dag.'
Huub Oosterhuis

Ik (1966) woon, met mijn gezin, sinds 1998 in Boxmeer en heb in 2009 de post-Hbo opleiding 'Ritueel begeleiden bij afscheid' afgerond bij Het Moment in Amersfoort. Sindsdien heb ik tal van uitvaarten mogen begeleiden.

Voorheen werkte ik in het bedrijfsleven als facility manager en inkoper.
Toenemende affiniteit met zingeving en levensvragen maakte dat ik vanaf 2005, op freelance basis, ben gaan werken als projectleider voor o.a. 'Stichting Zinweb, zingeving en communicatie'.
In 2007 heb ik, uit interesse, de vakken "Inleiding Christendom" en "Ritual Studies" gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, faculteit Religiewetenschappen.

Komend vanuit de christelijke traditie, ben ik breed op zoek naar antwoorden op zingeving- en levensvragen. Ik realiseer mij daarbij dat elk antwoord een nieuw vertrekpunt is. Mijn motto is dan ook 'de weg is belangrijker dan het doel'.

Door mijn opleiding, werkervaring als projectleider, affiniteit met zingeving en religie en mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik de kennis en de kwaliteiten in huis om u te coachen bij het inhoudelijk vormgeven van het afscheid van uw dierbare.

Ik vind het belangrijk dat u op een persoonlijke manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.
De rol van de kerk in onze maatschappij wordt kleiner, ook bij het afscheid nemen. Toch is ons religieus of spiritueel besef niet minder geworden. Veel mensen spreken over 'een kracht', 'energie', 'het onverklaarbare', 'de andere kant' of gewoon 'iets'.
Ik wil graag met u onderzoeken hoe dit besef in een afscheid tot z'n recht kan komen. Op een manier die niet aan regels gebonden is.

Wilt u meer weten?
U kunt mij altijd even bellen of een email sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.